Senatorii americani l-au întrebat pe Zuckerberg dacă Facebook are capacitatea de a urmări ce fac utilizatorii pe Internet atunci când ei nu sunt logați pe Facebook.

sursa video: Youtube channel PBS NewsHour

„Au existat informații că Facebook poate urmări activitatea utilizatorilor într-un browser web chiar după ce utilizatorul în cauză s-a deconectat de pe platformă. Ați putea să confirmați dacă este adevărat?”, l-a întrebat pe Zuckerberg senatorul republican al statului Mississipi, Roger Wicker.

Fondatorul Facebook a evitat să dea un răspuns concret.

„Domnule senator, vreau să mă asigur că vorbesc despre lucruri exacte. Probabil, ar fi mai bine ca echipa mea să vă informeze mai târziu. […] Știu că oamenii folosesc cookies atunci când sunt pe Internet și, probabil, activitatea între sesiuni poate fi corelată”, a spus Zuckerberg.

Totodată, fondatorul Facebook a sugerat că ar putea să susțină introducerea unei noi reguli, cea care prevede notificarea utilizatorilor, în maxim 72 de ore, în cazul în care datele lor au fost accesate de părțile terțe.

Zuckerberg a spus că Facebook va crea modalități noi prin care utilizatorii vor putea să blocheze într-un mod simplu accesarea datelor lor personale de către alte persoane sau companii. Totodată, ar urma să fie impuse restricții cu privire la volumul datelor personale disponibile companiilor.

Citiți de asemenea: Zuckerberg a fost audiat în Congresul SUA. Șeful Facebook își asumă răspunderea pentru problemele create de accesul la date