Spitalul confirmă că tânăra s-a internat la cerere și contra cost, în lipsa poliței de asigurare, iar operația a avut loc în limitele normei și a durat 40 de minute.

„Perioada postoperatorie precoce s-a complicat cu cefalee (dureri de cap), fapt ce a condiționat spitalizarea mai îndelungata - 4 zile (o spitalizare îndelungată presupune plată mai mare). Menționăm, acest tip de anestezie, pe lângă beneficii, în 20% cazuri poate fi urmat de cefalee de diferită intensitate și durată. Cu părere de rău, bolnava s-a inclus în aceste 20% (posibilitatea acestei complicații i-a fost explicată de medicul anesteziolog)”, scrie în explicația instituției.

A doua spitalizare, scrie spitalul, a fost cauzată de persistența durerilor de cap și apariția celor abdominale, însă medicii spun că atunci fetei nu i s-au depistat eliminări patologice sau lichid în rană.

„La a treia spitalizare (05.04-07.04.2018) doctorul operator a deschis un serom în unghiul superior al plăgii - o incizie de 1,5 cm de unde s-au eliminat 3-5 ml de conținut seros hemoragic”, confirmă instituția medicală, însă recunoaște că doar în 10-12% din cazuri apar complicații după operația de apendicită.

„Faptul că pacientei i s-au cerut bani suplimentar la plata achitată în casă v-a fi investigat minuțios, în caz de confirmare a acestuia persoana vinovată va fi pedepsită aspru. Ne pare rău de experiența prin care a trecut Daniela și îi sugerăm pe viitor să posede poliță de asigurare medicală pentru a beneficia de un tratament gratuit după locul de trai”, conchide instituția.