„Ei au un candidat al lor, unul în prima linie, care se numește Silvia Radu, dar Silvia Radu se rușinează să accepte deschis acest lucru. În același timp, este adusă la primărie, de unde poate să-și facă campanie, de către Partidul Democrat”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS este de părere că Silvia Radu nu  ar fi reușit să se promoveze în campania electorală dacă nu ar fi fost primar general interimar:

„Noi am văzut ce „performanțe” a avut Silvia Radu în campania de la prezidențiale, atunci când a reușit să adune un număr de voturi la fel de mare ca numărul de semnături. Deci, putem să ne imaginăm cum a colectat semnăturile. Iată cam așa campanie și-ar fi organizat, dacă Partidul Democrat nu o punea în această funcție de primar interimar, care evident că oferă multe resurse administrative”.

Un alt argument adus de Maia Sandu este că Silvia Radu ar fi promovată la mai multe posturi de televiziune ale aceluiași holding.

„Partidul Democrat o promovează la toate televiziunile care îi aparțin lui Plahotniuc; mai sponsorizează și articole despre ea în presa care nu-i aparține; are un consilier de imagine care este plătit de Plahotniuc. Deci, sunt o sumedenie de elemente care indică că Silvia Radu este candidatul Partidului Democrat și ar trebui să spună lucrul acesta deschis, nu ar trebui să mintă chișinăuienii. Nu vrem să avem în fruntea Chișinăului un om care ne minte din prima”, a adăugat liderul PAS.