Expoziția este alcătuită din 25 de fotografii cu tați suedezi, realizate de fotograful suedez Johan Bävman și 10 fotografii cu tați moldoveni, realizate de fotograful Mihail Turculet. Aceasta ilustrează modul în care tații moldoveni și suedezi percep rolul lor ca părinte, membru al familiei și bărbat modern. Scopul ei este de a arăta efectele pozitive ale paternității active, precum și ale sistemului de asigurări pentru părinți, atât asupra indivizilor, cât și asupra societății în ansamblu.

poza simbol: NBC News

Suedia este o țară care oferă taților cel mai lung concediu parental în comparație cu alte state membre ale Uniunii Europene.

Johan Bävman a câștigat multe premii pentru fotografiile sale, inclusiv premiul pentru fotografie World Press, POY, Premiu Sony, NPPA, Premiul pentru fotografie al UNICEF și unele premii prestigioase suedeze. Când a devenit tată, el a descoperit că erau foarte puține modele de rol cu care se puteau asocia bărbații ca părinți. Așa i-a venit ideea fotografiilor și expoziției Tații Suedezi, care ilustrează bărbații în concediu paternal cu copiii lor.

Turculet Mihail este fotograf de portret și evenimente de familie, cîștigător a mai multor concursuri de fotografie, iar la moment este reprezentantul Moldovei în calitate de juriu Internațional pentru concursul de fotografie 35AWARDS 2017.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe 18 aprilie, orele 13:00, la centrul comercial MallDova.