Formațiunea spune că, neoficial, conducerea băncii ar refuza deschiderea contului din cauza liderului lor de partid. „Managementul băncii ne dă de înțeles că nu își doresc verificări legate de faptul că partidul este condus de Grigori Petrenco, care a primit statut de refugiat politic în Germania. Banca ne spune că și în cazul în care un cont electoral va fi deschis, ei vor trebuie să expedieze la CNA datele tuturor sponsorilor noștri în campanie la capitolul spălarea banilor”, scrie într-un comunicat oficial al partidului.

Cei de la „Casa Noastră - Moldova” se plâng că fără cont e imposibilă desfășurarea campaniei electoraale, fabricarea materialelor electorale și o agitație ca la carte. „Au fost create condiții inegale pentru candidați”, spune partidul și promite să se adreseze la CEC și Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău.

În comunicatul de presă, partidul a făcut apel al Delegația UE în Moldova, oficiul Consiliului Europei la Chișinău, Misunea OSCE și alte organisme internaționale.

Contactați de Agora, reprezentanții Exim-Bank au rugat să li se expedieze o solicitare în scris pentru comentariu și au promis că vor analiza situația. Redacția va reveni cu mai multe informații de îndată ce va primi răspuns.