„Autoritățile de la Belarus ne vor oferi un autobuz electric pentru a-l testa la Chișinău. Ne vor oferi și toate unitățile necesare pentru reîncărcarea lui. Vom vedea dacă putem să achiziționăm un astfel de mijloc de transport pentru municipiu și care va fi eficiența”, a declarat primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu.

În această săptămână ar putea ajunge la Chișinău și două autobuze de la București. Potrivit șefului Direcției municipale transport public și căi de comunicații, Vitalie Butucel, unitățile nu sunt noi, dar sunt bune pentru a fi folosite în Chișinău.

„Sunt autobuze uzate, dar ne-au confirmat că sunt într-o stare foarte bună. Sunt autobuze standart, pentru 100 de persoane. Sunt de model Mercedes. Ne propunem să le scoatem cât mai rapid la linie”, a declarat Butucel.

Rutele pe care vor urma să circule cele două autobuze oferite de București vor trebui să cuprindă cât mai multe obiective turistice din Capitală sau monumente istorice. Una din acestea ar putea fi ruta de autobuz numărul 5, care face legătura dintre sectoarele Ciocana și Botanica, tranzitând Centrul Capitalei.