„Noi nu găsim experți în conducerea BNM, cu părere de rău, decât în domeniul financiar bancar. Salariile conducerii băncilor moldovenești sunt cu mult mai mari decât salariile conducerii BNM, să începem cu asta. Conducerea e importantă, eu cred. E important ca șefii de secții, șefii de departamente să aibă un salariu bun. În acest sens avem o discrepanță de cel puțin 30% față de piață, în medie. Cu cât mai sus, cu atât mai mare discrepanța”, a început prin a spune Cioclea.

El afirmă că, în cazul Cristinei Harea, a fost vorba de un adaos la salariu după plecarea altui viceguvernator, Aureliu Cincilei. „Am avut 6-8 departamente care trebuiau gestionate în paralel. Ele au fost distribuite altor viceguvernatori, respectiv ei pentru asta au luat o primă. Eu ca guvernator nu am avut departament și nu am luat această primă”, spune Cioclea.

Guvernatorul a adăugat că „în presă se face multă analiză și puțină aritmetică”.

„Cifrele nu se analizează din punct de vedere al timpului trecut. Și la doamna Harea, și la mine veniturile în 2016 și 2017 sunt pe perioade complet diferite. În plus, în 2016 cifrele au fost fără impozit, iar în 2017 - cu impozit. Aș ruga cine face analiză, să facă și aritmetică de clasa a treia. Fără a roși în fața dvs. spun că am cerut indexare pentru ca să avem oameni și la conducerea BNM cu care dvs. să vă mândriți și să poată lucra cu ei, la același nivel, și o instituție de peste hotare”, a conchis Cioclea.

Citește și: Guvernatorul BNM a primit un salariu de 104 315 de lei pe lună, în 2017