Controversata aplicație Soroush vine cu multe semne de întrebare privind politica de confidențialitate și cu un pachet de „stickers” care deja au cauzat un val de reacții în mass-media, relatează El Mundo. Aceste emoticoane reprezintă femei purtând voalul islamic, afișând mesaje cum ar fi „Haideți să ne rugăm”, „Să moară masonii” și „Să moară America”.

Soroush a fost creată după ce principalele aplicații de mesagerie globale, cum ar fi WhatsApp, dar, mai ales Telegram, au ajuns în vizorul autorităților fiind suspectați că ar fi jucat un rol important în convocarea protestelor antiguvernamentale care au avut loc la Teheran la începutul anului.

Conform sursei citate, în Iran există zeci de milioane de utilizatori ai Telgeram. Astfel, peste 20% din traficul total înregistrat de aplicație provine din Iran, unde Telegram este folosit pentru promovarea și vânzarea produselor. Potrivit unui comunicat oficial, recenta decizie a autorităților de a bloca Telegram timp de 2 săptămâni a provocat 100 000 de concedieri.

„Sunt convins că poporul se va mândri cu programele de mesagerie iraniene, care sunt consolidate, sigure și ieftine, care pot rezolva problemele oamenilor”, a declarat recent președintele iranian, Hasan Rohani, adresându-se oficialilor de rang înalt.