Fiecare acțiune a fost vândută cu 19,50 lei, la fel cum s-a întâmplat în luna aprilie când, în cadrul a şapte tranzacţii, au fost vândute 9,5% din acţiunile Victoriabank la un preţ total de 46,3 milioane de lei.

Până în prezent, potrvit datelor publicate pe site-ul băncii, pachete importante de acţiuni deţine Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu o cotă de 15,06% şi Alpha Bank România cu o cotă de 12,5%.

De asemenea, un pachet important la Victoriabank aparține lui Victor Ţurcanu, actualul preşedinte al Consiliului de Administrare. El deţine 10,45%, restul acționarilor fiind persoane fizice din Republica Moldova, dar și mai multe companii din Marea Britanie, Germania, Rusia, Bulgaria. Un pachet de 4,9% de acțiuni deține și BC Moldinconbank, care se presupune că aparține omului de afaceri Veaceslav Platon.

Noii acționari ai Victoriabank, în vizorul BNM: ,,Acțiunile ar putea fi concertate”

Anterior, guvernatorul Dorin Drăguțanu declara că există suspiciuni privind tranzacțile din luna aprilie, precum că unele companii beneficiare ar acționa concertat. Banca Națională a Moldovei a demarat acțiuni de verificare a noilor acționari ai Victoriabank, însă nu au fost anunțate rezultatele investigației.