Comunitatea WatchDog a efectuat o monitorizare a spațiului mediatic în perioda recentă, în urma căreia au fost depistate „peste 100 de cazuri de încălcări”, susține Valeriu Pașa.

Conform acestuia, atât posturile TV din cadrul holdingului GMG, controlat de liderul PD Vlad Plahotniuc, cât și posturile precum RTR Moldova și Moldova 1 o susțin în mod activ pe candidatul Silvia Radu, acordând foarte puțin timp mediatic altor candidați.

Cea mai gravă încălcare, potrivit expertului, constă în faptul că holdingul GMG a continuat să reflecte campania electorală pentru alegerile din 20 mai, deși anunțase anterior că nu o va face.

În acest sens, expertul a venit cu acuzații dure în adresa CCA, spunând că acesta ar fi trebuit să sancționeze posturile în cauză.

„CCA nu s-a autosesizat și nu a aplicat sancțiuni. Este o încălcare extrem de gravă a legislației care creează un precedent prost”, a spus Pașa.

Acesta a cerut implicarea instituțiilor internaționale, spunând că lipsa sancțiunilor din partea CCA ar putea constitui un semnal periculos în vederea desfășurării alegerilor parlamentare din toamnă.