În jurul zilei de 20 aprilie, polonezul Krzystof Chmielewski și germanul Holger Hagenbush, au început călătoria sa pe biciclete spre pădurile din sudul Mexicului.   

După ce a trecut aproape o săptămână fără nicio veste de la cei doi, procuratura mexicană a concluzionat că aceștia fuseseră omorâți. „Într-o țară plină de violență, cadavrele se găsesc foarte rar - au existat peste 20 000 de cazuri în care acestea nu au fost descoperite”, scrie sursa.

Corpul lui Chmielewski a fost găsit pe 26 aprilie, iar cel al lui Hagenbush a fost descoperit după o săptămână. Unul dintre cadavrele conținea o rană provocată de un glonț, în timp ce altul a fost decapitat.

„Cine și de ce a vrut să-i ucidă pe doi turiști europeni în Mexic?” este acum principala întrebare pe care și-o pun autoritățile. Mai multe ipoteze sunt legate de furt, deși una dintre bicicletele a fost găsită lângă cadavrul.

„Probabil a fost un atac cu violență. Cei doi ar fi opus rezistență și au fost uciși”, presupune procurorul statului mexican Chiapas, Luis Alberto Sanchez.

Crima terefiantă a provocat indignarea cetățenilor Mexicului, o țară scufundată în violență. La câteva săptămâni după tragedie, nicio persoană nu a fost reținută și nu există niciun suspect, notează sursa.