România, Austria, Ungaria și Cehia au acceptat invitația oficială trimisă de Ministerul de Externe al Israelului pentru a asista la o recepție, duminică, pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, informează realitatea.net. Acest evinement este boicotat de celelalte state ale Uniunii Europene, în special Germania și Franța care se opun în mod oficial mutării ambasadei la Ierusalim.

Recepția va avea loc în această seară la Ierusalim, cu o zi înaintea ceremoniei oficiale de mutare a ambasadei, la care participă fiica lui Donald Trump, Ivanka, ginerele acestuia, Jarde Kushner, și alți oficiali SUA, notează sursa.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE și că PSD face politică externă „după ureche”.

„Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, așa cum a făcut și salarizarea după ureche. Fac multe lucruri după ureche și iese prost, fiindcă prin blocarea unei declarații România este readusă în marginea UE alături de țări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esență eurosceptică. Vreau să le reamintesc acestor pesediști că românii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente care vin pe linia PSD riscă să ne scoată din Europa. Așa ceva nu se poate. Nu este admisibil ca PSD cu o guvernare după ureche să ia din ce în ce mai des anumite decizii care să ne aducă în marginea Europei”, a spus Iohannis.