Liberalul spune că s-a referit doar la aceste trei programe pentru că ceilalți candidați nu conteză în alegeri: „Cu tot respectul pentru ceilalți candidați, dumnealor știu că nu contează în această campanie electorală”.

Totuși, dintre cei trei contracandidați, Munteanu a vorbit mai mult despre programul lui Andrei Năstase.

Candidatul PL la funcția de primar de Chișinău afirmă că Andrei Năstase și Ion Ceban au programe electorale asemănătoare, iar candidatul PAS și PPDA este are un program care contravine în mare măsură Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Programul lui Andrei Năstase, constat cu întristare, este cel mai ne-european program, care alternează cu încălcarea Acordului de Asociere al R. Moldova cu UE, trădează o necunoaștere profundă a bucătăriei municipiului Chișinău sau vine cu propuneri iluzorii, chestiuni care se regăsesc în paleta de preocupări ale unor suburbii din Germania, și nu a Chișinăului.

Programul dlui Năstase abundă în ajutoare de stat. Nici dl Ceban, care este potrivnic Acordului de Ascoiere, nu are atâtea prevederi contrare Acordului de Asociere, pe câte le găsim în programul lui Andrei Năstase. Eu nu doar am votat în Parlament pentru acest Acord, dar și l-am analizat atent. Acest program depășește limitele Acordului de Asociere. Dacă ar fi venit de la Ceban aș fi înțeles, dar nu cred că candidatul a trei partide care se declară pro-eurpene nu au găsit specialiști care să vadă aceste inadvertențe”, a declarat Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, programul Silviei Radu este atât de subțirel încât este mai ușurel decât un referat pentru un elev de clasa a patra. „De ce nu participă la concursul de șefă a întreprinderii Spații Verzi, post care este liber? Dacă tot programul său se axează pe curățenia în parcuri”, a spus liberalul.

Intenția socialistului Ion Ceban ca actele Primăriei Chișinău să fie eliberate obligatoriu și în limba rusă a fost interpretată de Munteanu ca fiind o „epurare etnică la Primărie: cei care nu vor dori să întocmească documentele în limba rusă vor fi alungați din Primărie”.