Cele mai multe sesizară au venit din partea Partidului Socialiștilor, două la număr, urmate câte una de la Partidul Șor și Partidul Național Liberal.

„Noi nu vom ceda presiunilor care vin din partea lui Plahotniuc și Dodon și care vor să ne scoată din cursă. Sunt speculații. Așteptăm deciziile CECC-ului . Sperăm că ele nu vor fi similare cu cele ale instanțelor din RM în dosarul cetățeniei lui Traian Băsescu. Nicio contestație nu are bază legală. Nu voi ceda presiunilor care se fac prin intermediul contestațiilor. Sondajele noastre interne arată că începând de săptămâna trecută noi am trecut de pragul de 10%”, a declarat Codreanu.

Autorii sesizărilor invocă faptul că în actuala campanie Codreanu s-a bucurat de susținere din exterior, fapt interzis de legislația națională.  

„În niciun caz nu putem vorbi de agitație electorală. Nu a fost niciun mesaj de susținere sau îndemn la vot. Toate aceste acuzații sunt nefondate”, a mai punctat candidatul.

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău se va întruni mâine, 15 mai, în ședință pentru a examina sesizările depuse.