Întrebat, totuși, în ce relații sunt Vlad Plahotniuc și americanul Richard Grenell, Vitalie Gamurari nu ne-a putut răspunde. „Nu pot să vă spun, fiindcă nici nu cunosc dacă ei s-au văzut vreodată. Este informația pe care am văzut-o în presă. Nu am intrat în detalii, doar sunt la curent despre acest articol”, a menționat purtătorul de cuvânt. 

În articol se menționează că Grenell a primit peste 600 de mii de dolari de la compania „Capitol Media Partners” pentru consultanță politică. În 2016, PDM a anunțat că a contractat o firmă de lobby din SUA căreia urma să-i achite 600 de mii de dolari. Întrebat dacă acești bani au mers în conturile lui Grenell, Vitalie Gamurari a spus că a auzit „toată istoria cu lobby în SUA” acum un an, când a venit în funcția de purtător de cuvânt al PDM. „Nu am văzut niciodată niște documente. De aceea nu pot să mă expun”, a declarat Gamurari.

Potrivit observer.cominteresul lui Grenell, numit recent ambasador al SUA în Germania, față de Republica Moldova s-a manifestat doar în vara și toamna anului 2016. Politicianul american a publicat patru articole în care ridica în slăvi țara noastră, descriind-o drept: „curajoasa Republică Moldova, care se opune influenței Federației Ruse”.  Acele publicații ilustrau de fapt, potrivit autorului, angajamentul lui Grenell față de Vladimir Plahotniuc, „cel mai puternic jucător politic din Moldova, fără a mai vorbi despre faptul că e și cel mai bogat oligarh al țării”.

Vezi și: http://agora.md/stiri/45275/cui-apartine-observer-com-si-cine-este-john-schindler--autorul-american-al-articolului-despre-plahotniuc