„După 20 de ani de absența de pe piața literară, Valeriu Loghin vine cu acest imens volum de poeme. E darea de seamă în fața colegilor optzeciști pentru liniștea de aproape un sfert de veac și o completare cu un nume omis din antologiile „Portret de grup” și „Portret de grup. După 20 de ani”, a spus scriitorul și directorul Editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu.

La această Seară poetică urmează să participe atât Valeriu Loghin, cât și invitații săi - Marcela Benea, Grigore Chiper, Igor Guzun, Irina Nechit și Nicolae Popa.

Valeriu Loghin s-a născut pe 8 iunie 1960, la Strășeni. A studiat la Universitatea Tehnică din Chișinău și la Institutul de Ingineri Fizicieni din Moscova, unde și-a susținut și teza de doctor habilitat în fizică și matematică, în 1985. Între 1985 și 1990, a efectuat cercetări la Institutul de Fizică Aplicată al Academiei de Științe din Moldova. Din 1990 până în 1992, a colaborat la revista de popularizare a științei „Sigma” din Chișinău. Între 1992 și 2005, a activat în diverse organizații non-guvernamentale. În 2005, s-a instalat la Paris.

În 1997, a publicat volumul de poeme „Hoinar între cuvinte”.