„Semnăturile în listele de subscripție a Silviei Radu, candidatul Partidului Democrat, au fost puse, sub amenințarea eliberării din funcție, de către angajații instituțiilor și întreprinderilor municipale din Chișinău. Justiția ascunde aceste documente și nu permite contrapunerea listelor de subscripție cu listele angajaților din subordinea primăriei. Voi contesta chiar astăzi această fărădelege”, a scris Munteanu pe contul său de Facebook.

„În ziarul de campanie al socialistului Ion Ceban, apare Dodon, alături de Putin, Lukașenko și Krasnoselskii. Instanța de judecată nu a considerat aceasta o încălcare a articolului 52 din codul electoral, chiar dacă legea interzice expres și explicit acest lucru”, scrie liberalul, anunțând că va contesta și acest lucru.

Potrivit articolului 47 al Codului Electoral al Republicii Moldova, în agitația electorală este interzisă utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Munteanu a atașat două decizii ale instanței de judecată privind două contestații anterioare pe care le-a depus împotriva lui Ion Ceban și Silvia Radu, acuzând justiția că îi protejează pe cei doi.