Vitalie Gamurari nu a putut spune însă câți bani ar urma să achităm anual din bugetul stat. „Sunt anumite calcule, sunt stabilite acele categorii de persoane care ar putea beneficia. Este o sumă care va fi fixată în fiecare an în bugetul de stat. Nu este vorba despre o posibilitate pentru fiecare”, a spus Gamurari.

Întrebat despre condițiile inegale în care sunt puși, astfel, doritorii de a-și procura o locuință prin intermediul programului, purtătorul de cuvânt a spus că acesta „este un concept de stat care există în toată lumea, ca să fie atrași tinerii care sunt buni specialiști”. „Angajații la privat sunt mai bine plătiți decât cei de la stat. Iar acest program vine să-i atragă”, a menționat acesta.

Pentru a beneficia de un credit ipotecar prin intermediul programului „Prima Casă”, valoarea locuinței nu trebuie să depășească un milion de lei, trebuie achitată contribuția inițială de 10%, iar veniturile beneficiarilor nu trebuie să fie mai mici decât 50% din suma plății lunare a creditulu.