„Democrații de la guvernare să nu creadă că reprezintă cetățenii RM. Să privească rezultatele alegerilor din 2014. Legitimitatea acestei majorități parlamentare este mai joasă decât a președintelui care a fost votat direct de către cetățeni. Faptul că nu le place ceva, asta nu înseamnă că ei au dreptul să dea aprecieri. Sunt cetățenii RM care vor da aprecieri. Democrații mai au pentru jumătate de an Guvernul și majoritatea parlamentară până la alegerile parlamentare, după asta vor fi ei observatori ai coaliței majoritare pro-Moldova”, a spus Igor Dodon.

Președintele a insistat că Moldova a obținut, totuși, statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. „RM este prima țară care a obținut acest statut și cu acest lucru vreau să felicit toți cetățenii noștri. În aprilie 2017 am semnat un memorandum între RM și UEE, anul trecut am depus cererea pentru a obține acest statut, iar la data de 14 mai, prin vot unanim, acest statut a fost acordat RM. Vreau să îi mulțumesc și dlui Vladimir Putin, că a venit cu această inițiativă în data de 14 mai”, a menționat șeful statului.

Cât ține de argumentele democraților, care au declarat că președintele nu are asemenea împuterniciri, Igor Dodon a spus că, „potrivit Constituției, șeful statului este împuternicit să poarte tratative, să negocieze și să încheie tratate internaționale în numele RM”. „Acest memorandum nu necesită aprobări sau niște discuții în alte instituții de stat. Acest memorandum nu pune în pericol alte acorduri semnate de RM. Eu chem la calm. Liniștiți-vă, totul va fi bine... cu jale și cu calm. Timpul o să treacă. Nouă ani ați fost la guvernare. O să vă duceți în opoziție și o să fiți voi observatori”, a adăugat Dodon.