6,8 milioane de lei. Aceasta este suma pierderilor în urma incendiului de la Institutul de Zoologie, potrivit directorului Instituției, Ion Toderaș, citat de curentul.md.

Un incendiu de care, potrivit datelor IGSU, s-ar face vinovată o companie de telefonie mobilă, care avea instalată o stație de retranslare în institutul afectat.

„Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare a sistemului de retranslare a operatorului de telefonie mobilă” , a confirmat pentru AGORA șefa serviciului de presă al IGSU, Liliana Pușcaș.

Potrivit sursei citate, câteva companii de telecomunicații aveau instalate o stație de retranslare în clădirea afectată. Conform directorului Institutului de Zoologie, Ion Toderaș, pagubele ar urma să fie compensate de o companie anume, așa cum prevede contractul încheiat.

Contactată de AGORA, responsabila pentru relații publice din cadrul companiei vizate a spus că informații conform cărora compania s-ar face vinovată de incendiu sunt „denaturate”.

„Este doar o supoziție și nicidecum nu este un verdict. În documentul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu este specificat cine este responsabil pentru izbucnirea incendiului. Atât timp cât organele competente nu vor face publică o expertiză în acest sens, consider că informațiile în care este menționată denumirea companiei noastre sunt complet denaturate”, a spus un reprezentant al companiei într-o convorbire cu reporterul AGORA.

Incendiul la Institutul de Zoologie s-a produs în ziua de 20 aprilie. Acoperișul a ars aproape în totalitate.