Astfel, Primăria comunei Cocieri va primi puțin peste 4 milioane de lei, Primăria comunei Coșnița - 2,6 milioane de lei, iar Primăria satului Doroțcaia - 6,8 milioane de lei. De asemenea, sprijin va fi acordat fermierilor din Molovata Nouă, în sumă de puțin peste 1 milion de lei, dar și celor din satul Pîrîta - 1,3 milioane de lei.

Mijloacele alocate, în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei, urmează a fi repartizate în baza unui regulament elaborat și aprobat de consiliile locale. Alocațiile vor compensa pierderile suportate din cauza imposibilității de a prelucra terenurile și vor contribui la dezvoltarea localităților din zona de securitate. Compensații similare au fost acordate şi în anii precedenţi. 

Agricultorii din raionul Dubăsari nu au avut acces la terenurile situate după traseul Tiraspol-Râbniţa din anul 2014. În urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol, accesul la loturile de pământ a fost restabilit pentru un termen de 20 de ani, începând din luna august a acestui an.