Inițiatorii campaniei spun că deși există „unele informații utile” în raportul Kroll 2, „informația cu privire la numele unor persoane concrete a fost scoasă din raport”. „Asta a fost făcut nu atât cu scopul de a nu „încurca anchetei”, cât de a mușamaliza în continuare investigația. Publicarea numelor ar pune presiune pe instituții ca acestea să acționeze, motiv din care numele persoanelor implicate au fost omise. Încurajăm oamenii care au acces la acest document să facă un lucru bun, să ni-l dea să îl publicăm, iar în schimb oferim și o mică recompensă”, roagă activiștii.

Ei speră să obțină și înregistrări de la ședințe de partid unde „se dau indicații ilegale, se discută despre abuzarea aparatului administrativ, distribuire de fonduri din bugetul de stat pe criterii politice, donații fictive, etc”, dar și informații despre campania locală din Chișinău și Bălți.

„Pentru moment, punem pe pauză campania de colectare de fonduri. După ce folosim banii și arătăm cum s-au cheltuit, inițiem încă o campanie similară. Îndemnăm persoanele care au acces la informația pe care o căutăm să facă un lucru bun în numele societății. Tăinuirea ilegalităților și ascunderea adevărului despre acestea ne face complici pe toți”, adaugă autorii.

Campania a fost lansată pe 5 februarie. Trolii răspândesc minciuni și știri false pe Internet.  Pentru a-și promova stăpânul și partidul care îi plătește, ei atacă, denigrează și creează ură. Activiștii civici au vrut să afle cum se coordonează munca trolilor și a site-urilor false, cine dă indicații, ce teme abordează și ce salarii primesc.