Potrivit persoanei de încredere a candidatului Constantin Codreanu, Vlad Țurcanu, socialiștii nu au indicat prețul real plătit pentru publicitatea electorală stradală.

„După niște calcule sumare, dar foarte precise făcute de staff-ul nostru eletoral, reiese clar că socialiștii au subevaluat mult prețul pe care l-au plătit pentru publictatea lor stradală, inclusiv LED-urile care transmit de sute de ori informație electronică de ordin electoral. Acestea ar costa nu 1.000 de euro, cum au raportat la CEC, ci 7.000 de euro. Sunt nite cifre care au trebuie să fie evidente pentru autoritatea electorală și toată societatea”, a declarat Țurcanu, solicitând CEC-ului „să se autosesizeze pentru a păstra o echitate în privința concurenților electorali”.

Totodată, acesta a condamnat „atacurile concertate din partea unor concurenți electorali care se declară de partea dreapta a eșchierului politic”.

Codreanu a criticat decizia de ieri a Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, care a avertizat PUN să respecte cu strictețe legislația electorală, chiar dacă a respinsa solicitarea PSRM de anulare a înregistrării în alegeri a lui Constantin Codreanu.

„Domnii de la CEC fie nu au citit articolul 1 al Codului Electoral, fie sunt de rea voință. [...] Prin decizia sa CEC și-a declinat responsabilitatea. Dacă s-a trimis dosarul în judecată, nu trebuia transmis avertismentul. Dacă CEC a făcut avertismentul, de ce a expediat dosarul în judecată?”, se întreabă Țurcanu.