„Dodon este așa un om, că dacă îi trebuie ceva să facă, nu o să spun ce anume, fiindcă ne privesc și copiii, el poate să intre într-o gură de canalizare cu diametrul de 110, indiferent de burta și fața lui. Dodon este un mincinos profesionist. El poate să plângă sub piesa „Katiușa”. Cu toate că, în copilărie, cânta „Deșteaptă-te, române”. Despre faptul că Dodon minte și nu decide nimic în Moldova, vorbește toată Moscova”, a spus Renato Usatîi.

Întrebat despre regretele sale, fostul primar de Bălți a declarat că „este un prost care i-a crezut pe acești măgari”, precizând că se referă inclusiv la Igor Dodon.

Amintim că Renato Usatîi a fost dat în căutare internațională în octombrie 2016. Acesta este acuzat de procurori că ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov. Politicianul neagă acuzațiile și spune că asasinatul ar fi fost comandat de Vlad Plahotniuc. Ulterior, Usatîi a fost scos de sub urmărirea internaţională a Interpol. Poate călători oriunde,cu excepţia Republicii Moldova, unde este în continuare dat în căutare de către organele de drept de la Chișinău, dar și a Ucrainei, unde pe numele său sunt deschise dosare penale.