„Cred că în primul rând e o problemă internă a Republicii Moldova. Știți că Republica Moldova în mod oficial s-a angajat la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Pentru UE baza de colaborare dintre este Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb. Așteptăm ca R. Moldova să continue să-și îndeplinească angajamente din acest Acord de Asociere. L-am felicitat pe premier pentru progresele înregistrate în ultimul an. Am văzut această știre, dar nu m-am informat prea mult. Pentru noi ceea ce contează este Acordul de Asociere”, a declarat Corina Crețu.

Precizăm că premierul Pavel Filip a comentat decizia organizației eurasiatice de a crea pentru Republica Moldova statutul de observator al Uniunii Eurasiatice. Potrivit premierului, dar și președintelui Parlamentului, această decizie nu are forță juridică.

„Acordurile ce țin de politica externă și angajamentele țării în raport cu alte state trebuie aprobate de Parlamentul Republicii Moldova și de Guvern, altfel sunt nule. Astfel a comentat șeful Legislativului, Andrian Candu, anunțul președintelui Igor Dodon prin care se pretinde că Republica Moldova ar fi primit statut de observator în Uniunea Economică Eurasiatică”, au explicat ei.

Citește și: Igor Dodon face anunțul: Moldova a obținut statutul de observator al Uniunii Economice Eurasiatice