„Acesta e viitorul și obiectivul meu, de a face parcursul european al Republicii Moldova unul ireversibil după plecarea mea din funcția de prim-ministru”, a spus Filip, arătându-se optimist sub acest aspect: „Acest lucru ni-l dovedesc și sondajele recente, în care se arată că încrederea în integrarea europeană o împărtășesc mai mult de 55% din cetățeni”.

„Vreau să asigur că Republica Moldova nu are mai multe planuri decât unul singur - Uniunea Europeană. Nu avem planul A și B, există doar unul - UE. Integrarea europeană a R. Moldova e obiectul nostru de bază. La fundamentul programului de guvernare a Guvernului stă Acordul de Asociere, dar și Acordul de Liber Schimb. Asta ne-a dovedit că parcursul nostru e unul corect. Schimburile comerciale cu UE, în ceea ce privește exporturile, care au atins 65%. Dar noi privim UE nu doar ca o piață de desfacere, dar și tindem la valorile UE”, a declarat șeful cabinetului de miniștri.

„Acesta e viitorul UE și obiectivul meu, de a face parcursul european al R. Moldova unul ireversibil după plecarea mea din funcția de prim-ministru, se pare că este absolut real, acest lucru ni-l dovedesc și sondajele recente, în care se arată că încrederea în integrarea UE o împărtășesc mai mult de 55% din cetățeni”, a mai spus oficialul după întrevederea avută cu Corina Crețu.