Potrivit informațiilor obținute de influenta publicație rusească „Kommersant”, această temă a fost atinsă în cadrul unei scurte întrevederi dintre Putin și Dodon, care a avut loc pe 27 aprilie, la Sankt-Petersburg, fără a fi anunțată anterior.

„La întîlnire, potrivit informației „Kommersant”, președintele moldovean i-a comunicat președintelui rus că, în urma alegerilor parlamentare din Moldova, s-ar putea crea situația în care majoritatea absolută nu va fi obținută nici de democrații aflați acum la guvernare, nici concurenții lor de bază - socialiștii, iar asta înseamnă că cele două partide vor trebui să împărțească puterea”, scrie influenta publicație rusească cu trimitere la o sursă cu o funcție înaltă la Kremlin.

Este de menționat că, concomitent, în Moldova, în decursul ultimului an, Igor Dodon și Partidul Socialiștilor condus de acesta desfășoară o amplă campanie propagandistică, declarînd peste tot că „în viitorul Parlament, socialiștii vor lua majoritatea și vor schimba puterea în țară”. Același argument a fost utilizat de socialiști, îndreptățindu-și votul comun cu PDM pentru modificarea sistemului electoral.

Însăși Dodon, nu a comentat deocamdată scurgerea de informații cu privire la discuția sa cu Putin privind necesitatea colaborării ulterioare cu Partidul Democrat.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.