„Comunicarea cu membrii noștri de partid se va face direct chiar din această săptămână, prin intermediul organizațiilor teritoriale. Nu am avut favoriți nici la Băți, nici la Chișinău. Nu avem nici pentru turul doi în capitală”, a spus Vladimir Cebotari. 

Totuși, democratul a ținut să menționează că „alegem primarul, nu o persoană care va folosi Primăria pentru tribune și bătălii politice”. „Nu cred că cetățenii vor să aleagă un primar care în toamnă îi va părăsi pentru un fotoliu mai confortabil în Parlament”, a spus acesta.

Vladimir Cebotari a mai spus că PDM a constatat mai multe încălcări la alegeri, dar nu a vrut să spună care sunt acestea. „Credem că CEC are la ce să se gândească, are ce să analizeze și are cu ce să iasă în fața cetățenilor. Din cauză că nu am participat la alegeri, nu am avut observatorii noștri oficial. De asta nu am avut dreptul să documentăm, să sesizăm instituțiile competente. Dar am avut persoane care au dus evidența, știm ce abateri s-au produs, știm care sunt actorii”, a menționat democratul.

Cât ține de faptul că datele sondajelor nu au coincis cu rezultatele alegerilor, Cebotari a spus că de vină este și prezența redusă la vot. „Cel mai îngrijorător sunt semnalele pe care le-au primit întreaga clasă politică - prezența joasă. Ne face să ne gândim încă o dată la ceea ce facem sau ceea ce nu facem. Este foarte rău că locuitorii din Chișinău, dar și de la Bălți, devin pasivi politic. Neprezentarea cetățenilor la alegeri este o pedeapsă pentru clasa politică”, a adăugat acesta.