Igor Dodon inițial nici nu a fost prezentat drept președintele unui stat. Jurnalista i-a mulțumit, în primul rând, șefului Dumei de Stat de la Moscova pentru că a acceptat invitația. Ulterior, aceasta s-a întors cu spatele la Igor Dodon, adresându-i întrebări doar lui Volodin.

Ignoranța celor doi se pare că l-a afectat pe președinte. Cel puțin, asta au arătat unele gesturi ale acestuia - fie s-a uitat în podea, fie și-a aranjat sacoul sau cămașa, fie s-a legănat de pe un picior pe altul.

Abia după cinci minute, prezentatorul din platou a reamintit jurnalistei că și Igor Dodon merită o întrebare. Acesta i-a adresat-o, dar Dodon nici nu a reușit să zică un cuvânt, că jurnalista l-a și întrerupt. Aceasta a invocat faptul că șeful Dumei de Stat întârzie la avion și a preferat să-și continue discuția cu Volodin.

Abia după ce oficialul rus a plecat, a venit timpul ca și Igor Dodon să răspundă. Acesta a zâmbit și a menționat că Moldova se află într-o situația neplăcută, având de suferit din cauza conflictelor dintre marile puteri. A menționat, totodată, că Europa folosește Moldova pentru jocurile sale geopolitice împotriva Rusiei. Dodon a spus că va face tot posibilul ca în următorul Parlament să fie o majoritate pro-moldovenească. Întreaga intervenția de președintelui a durat însă doar patru minute.