Acesta a scos în evidență alte cinci cazuri de agitație electorală în imediata apropiere a secțiilor de votare.

„La o secție de votare de la Botanica, reprezentanții unui concurent electoral fac campanii ușă în ușă, îndemnând alegătorii să meargă la alegeri, chemând să voteze cu un concurent electoral și chiar împărțind pliante electorale”, a spus Pavel Postică în cadrul unui briefing de presă. „La secția 151 inclusiv membrii biroului electoral se pare că au fost chemați să voteze pentru un concurent electoral”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Postică, concurenții electorali nu ezită să facă campanii de mobilizare electorală, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale.

Totodată, potrivit misiunii de observare Promo-LEX, au fost constatate primele cazuri de violență și intimidare. „La secția 241 din sectorul Rîșcani doi alegători au fost indignați că în adresa unde locuiesc ei sunt incluse la reședință alte persoane. Au ridicat vocea, a fost o ceartă și a fost necesară intervenția poliția. La secția 42 de la Botanica un alegător în stare de ebrietate s-a arătat nemulțumit că este indicat la o adresă greșită și a ofensat funcționarii electorali”, a mai spus Postică.

„Cu regret, există alte cazuri de deficiențe în listele electorale la Stăuceni, Centru și Botanica. Avem o situație alarmată al capitolul fotografierii buletinelor de vot, cel puțin 12 cazuri noi. În multe cazuri funcționarii electorali au reușit să intervină și pozele să fie șterse”, a decalrat Pavel Postică.

Potrivit lui, un caz ieșit din comun a fost atestat la secția de votare 27 de la Botanica, unde a fost depistată o cameră video instalată în spatele urnelor de vot.

Totodată, la o secție de votare din sectorul Rîșcani o persoană necunoscută s-a prezentat cu cereri pentru ca cinci persoane să poată vota la domiciliu cu urna mobilă, chiar dacă existau deja cereri pe numele acelor persoane, iar la Botanica s-a înregistrat un caz în care un alegător a refuzat să i se aplice ștampila în fișa de însoțire a buletinului de vot, plecând fără să-și exercite dreptul de vot.

Vezi și: VIDEO. Promo-LEX, primele constatări: Cazuri de prezență neautorizată a persoanelor în secții și fotografierea buletinului de vot

VIDEO. Constatări Promo-LEX: Transport organizat al alegătorilor, prezența persoanelor neautorizate și un zvon privind oferirea de recompense