Acest act a fost eliberat de către Secretariatul General al Interpol. În baza unui șir de solicitări către organele de drept din diferite țări și examinării actelor, Interpol a calificat solicitarea părții moldovenești drept una totalmente motivată politic.

Începând cu ziua de 18 mai, Renato Usatîi nu se află în căutare în baza Interpol și poate vizita liber alte țări: „Secretariatul General al Poliției Criminale Internaționale - INTERPOL confirmă că începând cu ziua de astăzi (n.r. 18 mai 2018), domnul Renato Usatîi nu este subiect în baza de date a Interpol, sub nicio formă”, se arată în document.

Amintim că la finele anului 2016, organele de drept moldovenești, fără a avea temeiuri legale în acest sens, au intentat împotriva liderului „Partidului Nostru” un dosar penal cu privire la pretinsa atentare asupra vieții bancherului „negru” Gherman Gorbunțov, iar ulterior a înaintat către Interpol solicitarea cu privire la anunțarea sa în căutare internațională. Acum, după examinarea minuțioasă a materialelor acumulate, Interpol a respins această solicitare calificând cauza drept una politică.

Anterior, vorbind în cadrul Marșului pentru alegeri corecte la Bălți, Renato Usatîi a spus deja despre faptul că a fost exclus din baza Interpol. „Am așteptat această noutate în ultimile nouă luni. A fost efectuată o muncă enormă în afara Moldovei”, a declarat Renato Usatîi.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.