Sursa scrie că spitalul refuză să califice lovirea medicului ca „accident de muncă”. La rândul său, Ala Valenga spune că va merge în judecată. 

Mai exact, comisia a constatat că Ala Valenga nu a anunțat nici rudele despre decesul pacientei, nici personalul de gardă, și nu a respectat obligațiile din fișa de post. În procesul verbal se menționează că pacienta a decedat dimineața, la aproximativ ora 07:00. Ala Valenga, care era și șefa secției, a venit la serviciu la 08:00 dimineața. În document se indică despre faptul că un cadavru se poate afla în salon pentru cel mult două ore jumătate, apoi este dus la morgă. La 09:00 dimineața, au venit și rudele pacientei, care au intrat în salon și au găsit-o fără suflare. Soțul femeii s-a năpustit asupra Alei Valenga, într-un exces de furie.

Comisia menționează că Ala Valenga era obligată să sune rudele și să le anunțe despre deces. La rândul său, medicul spune că nu există un regulament clar care să prevadă modul de înștiințare a rudelor despre deces - cine sună, de pe a cui telefon, cum se face consilierea etc. Ea spune că medicii și așa sunt obligați să sune de pe telefoanele personale, suportând cheltuieli proprii.
 
Purtătorul de cuvânt al spitalului, Andrei Guțu, ne-a spus că instituția rămâne pe aceeași poziție. „Dacă respecta această cerință și suna rudele, conflictul putea fi evitat”, a declarat acesta pentru Agora.