UPDATE 21:30 La fața locului au venit zeci de oameni nemulțumiți de situația creată, care vor să se opună, astfel, demolării cinematografului.

 

UPDATE 20:00    Liderul Partidului Platforma DA spune că procedura de numirea în funcția de primar este tergiversată. Și asta pentru că ar fi emis o decizie de suspendare a lucrărilor până la clarificarea cazului. „Asta putea s-o facă și Ruslan Codreanu, și Nistor Grozavu”, a menționat acesta. „Azi dimineață, m-am adresat lui Nistor Grozavu, , am considerat că ar fi bine să merg la Primărie, să ne clarificăm ce se întâmplă la Gaudeamus. Grozavu mi-a zis că este la țară, dar l-am rugat să facă chestia asta mâine dimineața. Mi-a promis că va veni la 09:00. Nu au durat nici 2-3 ore, că aici au început demolările”, a spus Andrei Năstase.

 

„Îi îndemn pe toți cei cărora le pasă să vină aici, să iasă în stradă. Iată așa se dărâmă RM. În baza unor scheme ilegale, a fost preluat edificiul în proprietate privată, iar, ulterior, a fost schimbată destinația proiectului, printr-o decizie a CMC, și a fost dat în proprietatea unei companii. Unde-s consilierii socialiști, unde-s liberalii? Hai consilierii? Unde sunteți? Voi ați modificat destinația acestui teren voi ați făcut posibil ca în locul acestui edificiu să apară un bloc multe etaje. Eu nu mai am cuvinte”, a spus Năstase.