Delfinii cu bot gros de sex masculin folosesc „nume” sau indicative de apel individuale alcătuite din sunete precum chiţăituri sau fluierături pentru a-şi recunoaşte prietenii sau rivalii din reţeaua lor socială. La această concluzie a ajuns cercetătoarea Stephanie King de la Universitatea Australia de Vest, în urma unui studiu efectuat pe o populaţie de delfini din golful Shark Bay, aflat la 831 de kilometri nord de oraşul Perth.

King a explicat că perechile şi grupurile mici de delfini neînrudiţi emit aceste sunete pentru a colabora în echipă în încercarea de a ghida femelele singure către anumite oportunităţi de împerechere, dar şi pentru a fura femelele din grupurile rivale de masculi.

„Aceşti delfini nu vin pe lume cu un fluierat specific. În schimb, fiecare delfin dezvoltă un astfel de fluierat specific în primele luni de viaţă, sunet care este diferit din punct de vedere structural de cele ale semenilor lor”, a declarat King.



„Aceste fluierături specifice sunt într-un fel comparabile cu numele oamenilor. Delfinii le utilizează pentru a se prezenta şi chiar îi copiază pe alţii ca modalitate de adresare unor anumiţi indivizi. Acest lucru le permite delfinilor de sex masculin să îşi recunoască prietenii şi rivalii din reţeaua lor socială. S-a demonstrat că delfinii cu bot gros îşi amintesc fluierăturile specifice ale altor indivizi chiar şi după 20 de ani de la separare”, a notat King.