Proiectul prevede ca cimitirele să nu fie construite lângă ape sau stânci, dar și mai aproape de 100 de metri de la zone de locuit.

Documentul prevede că la cimitire pot fi îngropați oamenii de orice religie sau ateii. Mormântul trebuie să aibă doi metri lungime, un metru lățime și 1,5 metri adâncime. Distanța dintre morminte trebuie să fie măcar de jumătate de metru. De asemenea, se atrage atenția asupra faptului că monumentele funerare mai înalte de 1,75 metri vor trebui coordonate cu administrația locală, iar gardul de la mormânt nu trebuie să fie mai înalt de 0,3 metri. În plus, pe morminte va fi interzisă plantarea arborilor și arbuștilor.

Administrația cimitirului va putea reutiliza locurile de înhumare vechi de peste 30 de ani, lăsate de izbeliște, iar dacă cimitirul nu va mai avea locuri el ar putea fi închis.

Rezervarea locurilor la cimitir se va putea face pe o perioadă neidentificată de timp, iar tarifele vor fi stabilite de administrația locală. 

Autorii au subliniat că până acum R. Moldova nu a avut o lege care să reglementeze serviciile funerare, pentru asta fiind utilizate câteva acte normative separate. Precizăm că la Chișinău sunt 11 cimitire.