„Așa precum am comunicat și anterior, materialele puse la dispoziție de către autoritățile din România vor fi investigate, iar atunci când vor exista detalii suplimentare, le vom comunica”, se arată în răspunsul Procuraturii.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc a fost deja audiat, purtătorul de cuvânt al PDM a refuzat să ofere un răspuns. „Nu cunosc. Dacă dosarul a fost transmis, a fost transmis organelor de competența cărora ține această examinare. Oricare întrebare trebuie s-o puneți structurilor în cauză, pentru că există procedura de activitate a acestor structurilor și vă vor spune dacă au ceva rezultate sau nu, fiindcă asta este regula de joc în organele respective. Nu sunt avocatul domnului Plahotniuc. Dacă a fost audiat sau nu, întrebați structura care a preluat dosarul spre examinare”, a declarat Gămurari.

Acum o lună, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) a formulat cerere de transfer a procedurii penale în R. Moldova în dosarul care îl vizează pe Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova.

În noiembrie 2017, presa de la Bucureşti şi Chişinău anunţa că şeful Partidului Democrat din Moldova este vizat de un dosar penal în România, la DIICOT, pentru mai multe infracţiuni: constituirea de grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani. Vladimir Pahotniuc are cetăţenie română încă din 2001, sub o altă identitate, Vlad Ulinici.

Citește și: DOC. Ce (nu) spune DIICOT despre dosarul din România în care este vizat Vladimir Plahotniuc