„Pentru Andrei Năstase am votat, iar în primul tur pentru Silvia Radu. Aveam alegerea să nu merg deloc la vot, dar am considerat că în primul rând e o conștiință civică de a merge la vot. Prin funcția pe care o am, dau și un anumit exemplu. Decizia de vot este cea mai importantă, trebuie să mergi să exerciți dreptul la vot”, a declarat Candu.

„În privința lui Andrei Năstase am foarte multe semne de întrebăre, dar trebuia să aleg între două rele și am ales răul cel mai mic. Nu că îmi este simaptic sau antipatic unul dintre cei doi (n. r. - Ion Ceban și Andrei Năstase). Ține și de contextul geopolitic, și de anumite partide. Dar am foarte mari semne de întrebare și în privința integrității domnului Andrei Năstase, și ce a făcut la Moscova, când s-a întâlnit cu Usatîi. Am foarte multe semne de întrebare”, a mai spus democratul, menționând că nu l-a felicitat pe liderul Platformei DA pentru victoria din alegeri: „Noi nu comunicăm”.

Șeful Legislativului a precizat că a fost nevoit să ia în considerare și anumite elemente geopolitice în scrutinul din Capitală, chiar dacă la Primărie, spune el, trebuie să fie tratate problemele municipiului. Totodată, acesta s-a arătat dezamăgit de dezbaterile din campania electorală din Chișinău.

Amintim că Partidul Democrat nu și-a anunțat susținerea pentru Andrei Năstase în alegerile din Chișinău. Înaintea primului tur de scrutin, democrații au îndemnat cetățenii să nu voteze candidații liberalilor și socialiștilor. Deși nu a susținut candidatul de dreapta în turul al doilea, democrații au felicitat alegătorii din Chișinău pentru păstrarea vectorului european prin votarea lui Năstase.