Potrivit proiectului, vor putea beneficia de un credit prin intermediul programului cei care dețin în proprietate o locuință care are o suprafață locuibilă de până la șase m.p. pentru fiecare membru al familiei. Spre deosebire, în prezent, pot aplica la program doar cei care nu dețin nicio locuință.

De asemenea, se propune să aibă undă verde la credite „Prima Casă” cei care au moștenit sau au primit prin donație o casă sau un apartament, cu excepția municipiului Chișinău, indiferent de suprafață.

Iar compensația din partea statului ar urma să fie neimpozabilă, susțin autorii proiectului. Mai mult, organizațiile de microfinanțare ar urma să prezintă informația de care dispun în privința persoanelor fizice, astfel încât băncile comerciale să cunoască dacă beneficiarii mai au alte credite.

Pentru a beneficia de un credit ipotecar prin intermediul programului „Prima Casă”, valoarea locuinței nu trebuie să depășească un milion de lei, trebuie achitată contribuția inițială de 10%, iar veniturile beneficiarilor nu trebuie să fie mai mici decât 50% din suma plății lunare a creditului.