„Noi propunem să inițiem cercetarea prealabilă pentru declararea utilității publice a construcției și terenului și să-l expropriem pentru cauză de utilitate publică. Asta înseamnă că acest lot poate fi expropriat în vederea construcției unui edificiu de sănătate, sport, cultură. Propunem alocarea a 15 milioane de lei pentru construcția unui centru de creație, cultură și activități care lipsește cu desăvârșire în acea zonă”, a declarat Ceban într-o conferință de presă.

Procedura de expropriere, spune Ion Ceban, ar permite declanșarea procedurilor de negociere cu proprietarul terenului.

„Noi suntem gata să răscumpărăm acest teren cu exact acea sumă cu care el a cumpărat acest teren, sau să îi oferim echivalentul aceluiași teren în altă parte. Menționez că, în baza unei decizii de judecată, proprietarul nu va putea construi nimic acolo”, susține socialistul. „Acolo nu e voie de construit o clădire multietajată pentru că și așa sunt multe probleme în zonă”, a conchis el.

Reamintim că săptămâna trecută începuse lucrările de demontare a acoperișului clădirii fostului cinematograf „Gaudeamus”. Ulterior, mai mulți oameni au ieșit să protesteze contra demolării sălii de cinema. Primarul ales, Andrei Năstase, le-a cerut proprietarilor imobilului să sisteze imediat demolarea clădirii. Aceștia însă au refuzat, cerându-i lui Năstase și persoanelor cu care a venit să părăsească teritoriul privat.

Pe 11 iunie, viceprimarul Nistor Grozavu a semnat dispoziția de sistare a lucrăririlor de demolare.