După cum a explicat colegul lui Năstase din cadrul PPDA, Alexandru Slusari, este vorba de blocul de multe etaje construit pe strada Bogdan Voievod 1. Actul permisiv cu privire la construcția acestui bloc a fost emis pe 23 aprilie 2018, „cu încălcarea prevederilor legale și în toiul campaniei electorale”, a spus Slusari. 

 „Acest act a fost emis cu încălcarea legislației. Zona în care a fost construit blocul avea codul C4, care prevede posibilitatea construcției unor clădiri cu destinație comercială, nu și a blocurilor rezidențiale, pentru care există codurile R6 și R7”, a spus Slusari. 

Acesta a mai adăugat că, în ultimele săptămâni, angajații Primăriei ar fi semnat sute, „poate chiar mii” de astfel de acte permisive „ilegale”.

„Pe banda rulantă sunt puse sute, poate chiar mii de documente permisive care se semnează cu viteza cosmică, viteza luminii, deoarece ei știu că, odată ce Andrei Năstase intră în funcție, „lafaua” s-a terminat pentru dânșii”, a declarat reprezentantul PPDA. 

La rândul său, primarul ales Andrei Năstase s-a arătat nemulțumit de faptul că până acum nu i-a fost validat mandatul de edil, deși victoria sa la alegeri a fost anunțată în noaptea de 3 iunie spre 4 iunie 2018, când au devenit cunoscute rezultatele preliminare ale scrutinului. 

„În lipsa mandatului validat prea multe lucruri nu pot fi făcute”, s-a plâns Năstase, care a încercat în această săptămână să oprească demolarea cinematografului Gaudeamus

Potrivit lui Năstase, presupusa creștere în ritmul de emitere a actelor permisive în ultimele săptămâni denotă faptul că „mafia imobiliară în frunte cu Plahotniuc” ar fi „intrat în panică”. Primarul ales a îndemnat cetățenii să-i raporteze pe Facebook despre cazurile de construcții ilegale.  

Amintim că mâine, 14 iunie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. Ordinea de zi a ședinței are 11 foi, fiind propuse spre examinare 36 de subiecte.