Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a menționat că evenimentul organizat în perioada 15-17 iunie 2018, în Piața Sfatului din Brașov,  va cuprinde o expoziție cu vânzare de produse moldovenești, evenimente de degustare de vinuri, concerte și un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri.

Oficialul a subliniat că vor participa aproximativ 100 de producători din industria alimentară şi agricultură, producția de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecții, încălțăminte, bijuterii şi accesorii hand-made.

 „România este în acest moment principalul partener comercial al Republicii Moldova. Considerăm însă că acest potențial nu este în totalitate cunoscut și exploatat. Pentru Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va fi un eveniment important, pentru că dorim să scoatem în evidență companiile din Republica Moldova care nu sunt cunoscute în Brașov și dorim să promovăm produsele noastre în România”, a mai declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

De asemenea, programul expoziției cuprinde Forumul Bilateral Republica Moldova- România dar și defilarea de modă a brandurilor “Din Inimă”.

Evenimentul este organizat în urma semnării, la începutul lunii mai, a unui acord trilateral, între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Primăria Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov la inițiativa părții moldovenești.