În timpul examinării materialelor, judecătorul a făcut referire la decizia Curții de Apel prin care s-a constat că acțiunile liderului PPDA, Andrei Năstase, care în ziua alegerilor îndemna cetățenii să iasă la vot constituie agitație electorală.  

„Pe pagina de Facebook Andrei Năsatse îndemna lumea să iasă la vot. Curtea de Apel a constatat că aceasta este agitație electorală. Candidatul dvs (n.r. - al socialiștilor) în ziua alegerilor a postat pe Facebook mesajul: „Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie neapărat să ieși la vot. Singura procedură democratică pentru a face schimbarea.” Este și pe site-ul socialiștilor este acest îndemn de a ieși la vot. Acum la mine apare întrebare: Ambii candidați au săvârșit acțiuni ilegale. Alegerile trebuie invalidate sau alegerile trebuie validate pentru că ambii au săvârșit acțiuni ilegale și astfel s-ar compensa lucrurile? Curtea de Apel a constatat că în ziua alegerilor candidații nu trebuie nici măcar să îndemne la vot”, a declarat magistratul Valentin Lastavețchi.

Avocatul lui Ion Ceban a declarat că nu consideră acțiunea clientului său drept agitație electorală. 

Remarca magistratului l-a nemulțumit însă pe reprezentantul Consiliului Electoral de Circumscripție.   

„Magistratul trebuie să fie impartial și independent. Dvs acum vă expuneți pe un aspect care trebuie să fie examinat în fond ca o contestație. Noi aici examinăm validarea mandatului câștigătorului. Constat că aceasta este temei de recuzarea și formulez verbal un temei de recuzare”, a declarat secretarului Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron.