Înainte ca să indice spre Platon, Șor a declarat că nu se implica în schemă dacă știa că banii erau furați. „Nu știam că sistemul bancar va pica. Filat și Platon mă asigurau că banii se vor întoarce, că se duc în business. Să fi știut, muream dar nu dădeam banii ăștia (n.r. - credite în sumă de 250 de milioane de euro). Ei m-au mințit. Eu cu Platon am fost foarte bun prieten, eram în relații de prietenie cu familiile. Nici prin gând nu putea să-mi treacă că vom ajunge în asemenea situație. La fel și cu Filat. Deși știam că nu e bine de făcut așa, dar aveam încredere în ei. Pentru mine a fost un șoc enorm. Am pierdut banii, am pierdut Unibank, Banca Socială, o parte din 100 de milioane de euro și relațiile cu partenerii din Rusia”, s-a plâns Șor.

Primarul de Orhei e sigur că banii pot fi găsiți „în cinci minute”.

„În loc să scarpine limba, MAI și procuratura trebuie să se învețe să discute cu Rusia și Marea Britanie și atunci repede vor găsi banii lui Platon. Important e să vrea și să înceapă să-și justifice salariile. Beneficiarul final al banilor este Veaceslav Platon, asta e sigur, toți asta știu. Nu știu dacă el s-a mai împărțit cu cineva, dar el este cel ale cărui active „trăiesc liniștit” în imobile. Platon poate să întoarcă banii doar spunând unde-i sunt imobilele. Dacă organele noastre ar conlucra ca lumea cu cele rusește și britanice, totul s-ar găsi mai repede decât în cinci minute”, consideră Shor.

Cât despre compania Kroll - Șor îi consideră „niște aferiști”. 

„Kroll sunt niște aferiști (n.r. - afaceriști). Ei au fost implicați în scandaluri internaționale, nu o dată s-au compromis ca o companie coruptă. Atunci când a fost angajată compania Kroll, Platon m-a rugat să mă înțeleg cu Kroll. Atunci suma vociferată era de trei milioane pentru el și un milion pentru mine. Eu nu am fost de acord, pentru că eu voi dovedi că sunt nevinovat, eu nu am de ce mă teme. Dacă aveam de ce, eu le ofeream lor milionul meu așa cum a făcut Platon și numele meu nu era acolo”, a declara Șor.

Șor este condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de prima instanță, dosarul fiind însă acum examinat la Curtea de Apel.