Femeia, aflată la a treia sarcină, a sunat la 112 la mijlocul lunii mai, spunând că i s-au rupt apele, iar contracțiile nu au urmat. „În cazul de față ar fi bine să luați un taxi și să vă apropiați la medicul care are grijă de sarcină Dvs”, a sfătuit-o operatorul. 

„Nu am fost întrebată de termenul sarcinii, nu am fost întrebată de alte simptome, nu am fost întrebată cum a decurs sarcina, a câtă sarcină este, câți ani am, adresa de la domiciliu, numele - absolut nimic”, se revoltă femeia care, de altfel, a mers singură la spital fără nici măcar să-i vină taxi-ul.

Odată ce acest caz a fost difuzat de presă, s-a implicat și ministerul Economiei și Infrastructurii. „Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul. 

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.