Revista Forbes a publicat anul acesta lista celor mai bine plătiți sportivi din lume în anul 2018. Potrivit acesteia, Messi este fotbalistul cel mai bine plătit. Argentinianul are un venit de 111 milioane de dolari înainte de impozitare, 84 milioane reprezintând salariul starului Barcelonei, iar restul sumei - 27 milioane - vine din contractele de parteneriat cu diverse branduri, spre exemplu, sponsorul oficial al naționalei albiceleste, Adidas.  

Leo Messi este urmat de vedeta Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care era cel mai bine plătit jucător în anul 2017. Cu un venit total în valoare de 108 de milioane de dolari, Ronaldo are acorduri de partenriat cu un șir de companii, printre care sunt Nike și Tag Heuer.

Starul PSG și unul dintre liderii selecționatei din Brazilia, Neymar, are un salariul de 73 de milioane de dolari, la care se adăugă contracte profitabile cu diverse branduri, care îi aduc venituri în valoare de 17 milioane. Potrivit bookmakerilor, brazilianul are șanse mari de a deveni principalul golgheter al competiției. 

TOP-5 al celor mai bine plătiți jucători care participă la Mondial este încheiat de francezul Paul Pogba și atacantul din Uruguay, Luis Suarez. Primul are venituri în valoare de 29,5 de milioane de dolari, iar cel din urmă, 26,9 de milioane de dolari. 

De remarcat că trei jucători din TOP-ul 10 al celor mai bine plătiți fotbaliști nu participă la acest Mondial, fie pentru că nu fuseseră convocați de către antrenor, fie din cauza necalificării echipei la competiție. Este vorba de galezul Gareth Bale, care are venituri în valoare de 34,6 milioane de dolari, britanicul Wayne Rooney (27 miliaone de dolari) și brazilianul Oscar, care câștigă 27,4 milioane de dolari din parteneriate și salariul său la Shanghai SIPG.