Pe parcursul celor 19 ani, activitatea ALC a fost concentrată pe:

- activități eucaționale
- implicare socioculturală
- formarea tinerilor într-o comunitate

În cadrul centrului se predau 4 limbi:
- ucraineana
- rusa
- româna
- engleza

Peste 12 000 de studenți, instruiți timp de 19 ani

„Comunitatea noastră este destul de diversă, începând de la elevi, studenți, până la lucrători de bancă, specialiști în IT și alte profesii. Avem studenți de la liceu, începând cu 16 ani, deși am avut și excepții de 14 - 15 ani și
până la persoane de 65 de ani. Peste 50 dintre aceștia sunt clienți corporativi”, menționează Mircea Niță, specialist în marketing în cadrul America Language Center. 

Prețul unei ore academice (45 de minute) este în jur de 34 de lei. Astfel, un curs de patru luni ajunge să aibă un cost între 3225 de lei și 4250 de lei, în funcție de ora la care se desfășoară cursul. 

Salariul unui profesor la fel este calculat în baza numărului de ore livrate de el, prețul uneia variind între 60 și 120 de lei.  

La American Language Center activează 30 de profesori. Cel mai tânăr angajat are 18 ani, iar cel mai experimentat are 67 de ani. 

Anual la ALC se consumă peste 600 de markere și 336 000 de foi.

***

Acest material face parte din Campania „Cifre la vedere”, lansată de AGORA, o campanie menită să consolideze și să crească reputația companiilor locale. Impresionați de strategiile de transparentizare adoptate de tot mai multe companii din lume și conștienți de importanța pe care o are transparența financiară pentru atragerea invesțiilor, ne-am gândit să încurajăm antreprenorii să povestească publicului mai multe despre compania lor, să prezinte mai multe cifre și date care vorbesc despre situația reală din firmă.

Prima companie care și-a deschis ușile a fost Interact Media, compania care deține în proprietate portalul de știri AGORA și revista online pentru femei EA.md. Directorul Interakt, Irina Ghelbur, a povestit despre cum reușește o companie media să acopere diferența dintre încasări și cheltuieli, ce salarii au jurnaliștii, dar și care a fost productivitatea muncii celor 13 angajați în 2017.

Ne-ar plăcea să aflăm cifre și curiozități și din compania ta (litri de cafea consumate de angajați sau clienți, tone de hârtie utilizate în lucru, KW de energie electrică folosiți lunar, etc). Dacă vrei să fii parte și tu a campaniei, scrie-ne un mesaj la adresa info@agora.md.