Terasa de vară are câteva mese, umbrele și o gheretă de la care pot fi comandate produsele. Potrivit schiței, aceasta ocupă o suprafață de peste 66 de metri pătrați de teren municipal situat pe bd Ștefan cel Mare 10.

> > > > > > > > >

Beneficiarul terasei de vară amplasată în vecinătatea Moldtelecom este compania Gota Service SRL. Potrivit autorizației, Gota Service a obținut dreptul de amplasare a terasei provizorii încă în luna mai a anului trecut. Valabilitatea acesteia a fost prelungită până la 31 octombrie 2018 de actualul pretor al sectorului Centru, Pavel Rusu.

La 3 aprilie curent, Gota Service a primit de la Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii înștiințarea privind notificarea de începere a activității de comerț, cu două săptămâni înainte de semnarea de către primarului general interimar de atunci Silvia Radu a dispoziției cu privire la comerțul stradal în sezonul estival 2018. De menționat că adresa în cauză (bd. Ștefan cel Mare 10) nu se regăsește în lista locurilor unde este premisă comercializarea băuturilor răcoritoare, cvasului, înghețatei și a băuturilor fierbinți din unități de comerț ambulant stradal.     

Potrivit documentelor de constituire, fondator unic al companiei Gota Service SRL este Vladimir Gorincioi, iar administrator - Marcela Vicol. Gorincioi este în prezent șeful Direcției Riscuri și Control Intern din cadrul companiei Moldtelecom.

 

Contactat de AGORA să comenteze acest subiect și întrebat dacă în acest caz nu este vorba de un conflict de interese, angajatul Moldtelecom a declarat că activitatea companiei pe care a fondat-o în 2010 nu are nicio legătură cu cea în cadrul căreia activează în prezent.

„Activitatea SRL Gota Service nicidecum nu este legată de domeniul de activitate al Moldtelecom, nu utilizează bunurile acestei companii și nu prestează servicii companiei în care activez”, a subliniat Gorincioi fără a se referi la terasa de vară din scuarul învecinat companiei Moldtelecom.  

Am încercat să obținem un comentariu și de la pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu. Când ne-a răspuns la telefon și a auzit despre ce e vorba, acesta ne-a spus că este ocupat și va reveni. Ulterior, însă, nu a mai răspuns la telefon.