Nici în cadrul fracțiunii PD nu există o viziune omogenă. Dacă Sergiu Sîrbu tinde să creadă că internetul poate duce la influențarea alegerilor și, implicit, la anularea acestora, atunci Iurie Chiorescu spune că este exclus ca o transmisiune live pe Facebook prin care un candidat îndeamnă cetățenii la vot să influențeze rezultatele scrutinului.

Socialistul Grigore Novac crede că această acțiune este o încălcare, dar nu poate spune în ce măsură poate aceasta contribui la nevalidarea alegerilor, atâta timp cât nu a citit motivarea hotărării instanței.

Amintim că în hotărârea Judecătoriei Chișinău de nevalidare a alegerilor locale noi principalul argument îl constituie postările de pe Facebook ale candidatului electoral Andrei Năstase prin care a îndemnat cetățenii să iasă la vot și faptul că acestea au adunat mai multe vizualizări decât diferența de voturi dintre cei doi candidați la funcția de primar.

Citește mai multe detalii despre decizia instanței: DOC. A fost publicată hotărârea motivată: Postările pe Facebook și utilizarea Internetului, probe pentru nevalidarea alegerilor