„Dacă judecătorii din Moldova știu cum vizualizările de pe Facebook se transformă în voturi, eu sunt gata să dau toți banii mei să aflu secretul. Este incorect. Tu presupui că printr-o vizualizare este o conversie. Toată lumea care este în online înțelege că omul care a văzut postarea ta nu neapărat o să cumpere de la tine. O vizualizare pe Facebook se consideră de la trei secunde. Este atât de puțin încât ele nu te pot convinge să ieși la vot. Eu mă îndoiesc foarte mult că judecătorii au acces la pagini de Facebook ca să știi statisticile. În statistici tu vezi cine au fost oamenii care s-au uitat, cât timp s-au uitat, vârstă, zonă etc”, a punctat Daniela Donici, manager social media în cadrul agenției de marketing online AdCenter.

Specialista a mai adăugat că numărul vizualizărilor pe Facebook sunt cumulative, ceea ce este total greșit. 

„Dacă avem 70 000 de vizualizări nu înseamnă că 70 000 de oameni au văzut acea postare. Un alt argument ar fi că aceste vizualizări puteau fi realizate nu neapărat în ziua alegerilor. Au fost adunate vizualizările de la trei videouri, ceea ce este incorect. Ei spun vă la vot au ieșit peste 248 de mii de oameni, iar videourile au fost vizualizate de 250 de mii de ori. Or, „ori” nu înseamnă oameni”, a mai punctat Daniela Donici. 

„Ei nu știu cum funcționează Facebook-ul dar uite că își permit să publice astfel de hotărâri cu ajutorul cărora să dea peste cap tot votul poporului. A fost pronunțată o hotărâre într-un domeniu care le este necunoscut”, a spus jurnalistul Dumitru Ciorici în transmisiunea live.

De menționat că potrivit hotărârii motivate prin care nu a fost confirmată legalitatea alegerilor locale noi din Capitală, principalul argument îl constituie postările de pe Facebook ale candidatului electoral Andrei Năstase prin care a îndemnat cetățenii să iasă la vot și faptul că acestea au adunat mai multe vizualizări decât diferența de voturi dintre cei doi candidați la funcția de primar. Poți vedea documentul aici.