„Prostia judecătorilor a atins culmi nepremise. Atunci când ei numără like-urile sau vizualizările și asta e probă în instanța de judecată, eu cred că aici nu mai ai ce spune. Dacă tânăra magistrată a numărat numărul vizualizările, era cazul să le numere și la videoclipul în care chipurile Maia Sandu ar fi adus sirieni. Diferența e destul de mare. [...] Cred că deja nu mai ai unde merge. E strașnic pentru statul Republica Moldova atunci când cetățeanul nu mai are încredere în instanța de judecată. [...] Instanțele noastre de judecată s-au compromis definitiv”, a declarat liberal-democrata Maria Ciobanu.

Socialistul Grigore Novac spune că socialiștii nu au solicitat nevalidarea alegerilor locale din Chișinău, dar au vrut constatarea unor încălcări pe care le-ar fi admis Andrei Năstase. Acesta este de părere că liderul PPDA a comis anumite încălcări în campania electorală.

Președintele Comisiei juridice din Parlament, Raisa Apolschii, a refuzat să vorbească la subiect, menționând că nu a văzut încă motivarea motivarea instanței.

Colegul ei de fracțiune, Sergiu Sîrbu, declară că a fost surprins de decizia Judecătoriei Chișinău.

„Dacă se constată că într-adevăr a avut loc masiv această agitație electorală prin intermediul rețelelor de socializare, să știți că noi am trecut într-o nouă eră, o noută etapă, în care internetul a bătut televizorul și a intrat în mințile oamenilor și poate influența radical procesele democratice în orice țară. [...] Va trebui să ne facem anumite concluzii în legătură cu aceste noi tehnologii, care iată că dacă se confirmă, într-adevăr ar putea influența. Eu vorbesc din perspectiva experienței și perfecționării legislației electorale, n-am avut astfel de precedente anterior”, a spus Sîrbu.

Astăzi, Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe dacă menține hotărârea Judecătoriei Chișinău, care a invalidat alegerile locale noi, sau emit o decizie în favoarea liderului PPDA, pentru ca acesta să-și înceapă mandatul de primar. 

Vezi și: VIDEO. Poate fi un îndemnul la vot pe Facebook argumentul principal pentru anularea alegerilor? Deputații au păreri împărțite

Amintim că în urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din Chișinău, candidatul PPDA, Andrei Năstase, a acumulat 52.57% din voturile alegătorilor.